Motor handschoenen

Motorhandschoenen zijn er ook in vele soorten en maten, afhankelijk van je gebruik kan het zijn dat het beter is om meer dan één paar aan te schaffen.

Winter motorhandschoenen

Dat het koud is in de winter weten we allemaal, hoe het echter is als je met 100+ km/u op de snelweg rijd met  een gevoelstemperatuur van -10 is echter een ander verhaal. De koude wind dringt zelf door de dikste handschoenen heen, bij extreme kou ontkom je er dan ook niet aan om ook een handvatverwarming aan te schaffen! Zorg dat je winterhandschoenen wel genoeg flexibel zijn en niet compleet je gevoel wegnemen, als je je hendels niet meer kunt vinden kan het zijn dat je ook met de warmste handschoenen niet comfortabel thuis komt!

Er zijn goede dikke handschoenen die je ook prima kunt gebruiken bij koudere temperaturen, het belangrijkste hierbij is echter wel dat ze echt goed winddicht zijn! Hoe dik en warm ze ook aanvoelen in de winkel, bedenk dat je ze vooral op de motor gaat gebruiken.

Zomer motorhandschoenen

Zomer motorhandschoenen zijn vaak erg dun en bieden puur de nodige bescherming, vaak zijn ze van leer. Let wel op dat er ook harde stukken in zitten, enkel leer zal namelijk je botten niet beschermen als je hard op het asfalt terecht komt. Verder zou ik ervoor zorgen dat ze bij de motor passen.