Motorlaarzen

Ook motorlaarzen zijn belangrijk voor je veiligheid en je rijcomfort, een motorlaars beschermt je tegen een enkelbreuk als je met een grote snelheid op het asfalt terecht komt. Ze zijn vaak dus erg stug en stevig, met natuurlijk wel het comfort om een goed je schakel- en rempookje te vinden!

Verschillende motorlaarzen

Het kiezen van een motorlaars is eigenlijk niet heel anders dan het kiezen van gewone schoenen, ik neem dus even aan dat je met de pasvorm geen hulp nodig hebt. Wel zijn er een paar verschillende laarzen met verschillende toepassingen.

Gewone motorlaars

Een motorlaars voor op de weg is vaak niet veel hoger dan tot het begin van je kuit. Hij is soepel maar rond je enkel erg stevig. Wil je wat harder rijden let dan goed op dat je teensliders stevig zijn en er goed op blijven zitten.

Supermotard laars

Deze motorlaars is een grote en grove versie van de gewone motorlaars, hij is een stuk hoger en berekend om meer klappen op te vangen. De onderkant is dikker omdat je veel met de bodem van de laars over het asfalt zal gaan. In erg veel oppervlakken komt hij overeen met de volgende laars.

Motorcross laars

Deze laars is ook erg hoog en stug, de sluitingen zijn zo gemaakt dat ze ook in extreme omstandigheden goed functioneren. Er zit vaak een metalen plaat in de schoen om je voet te beschermen bij een valpartij. De hele laars is erg zwaar en biedt weinig bewegingsvrijheid.